Excel - Kurs og løsninger
Historikk.
August Per Horn, gift med Jorunn Frisenfeldt Horn, var konsulent hos industriforbundets rasjonaliseringskontor, senere Hartmark & co Iras.
Han var blant pionene i Elektornisk DataBehandling (EDB) i norge.
Ved årsskiftet 82/83 kjøpte han en Rainbow 100 datamaskin for Kr.110.000.- (Det var som en liten enebolig på den tiden.) Denne hadde ikke harddisk, men 2 stk 51/4tommers disketter på 400Kb hver. Den fantastiske 10MB harddisken kom en stund etter.
Samtidig etablerte det seg et programvarefirma ved navn Micro80 i Fredrikstad, og han var med å hjalp dem med utviklingen, samtidig som vi begynte å føre butikkens regnskap på datamaskin. Frisenfeldt ble følgelig blant de første småbedrifter i landet som tok EDB i bruk.

Rainbow 100
Comodore 64
Per Horn\s sønn Finn Frisenfeldt Horn lærte å programere i Basic under ingeniorstudiene, og hadde helt andre planer enn å drive butikk. Spesielle omstendigheter førte imidlertid til at han havnet i butikken, men han klarte aldri å legge datainteressen og kunnskapen bort.
I 1983 lagde han sin første kunde og varedatabase på en Commodore 64, med en kasettspiller som lagringsmedium. Det var i forbindelse med salg på postordre.
Frisenfeldt ble Norges første Glassforetning, Lekebutikk og Hobbybutikk med  fungerende strekkodebasert skanning og lagerstyring. Vi introduserte BRIO for systemet, og det er i bruk hos dem fremdeles.(Client System)
Da butikken ble lagt ned i desember 2011 begynte han å jobbe mye med Excel, og fant fort ut at den gamle kunnskapen om programering nesten var gyldig fremdeles.
Han lærte seg grunnprinsippene i Visual Basic, og fant at dette gav muligheter for å spare mye tid på rutinearbeid. VBE er lite utbredt i norge, men det mener Finn er en tragedie, tatt i betraktning hvor mange som har  Excel instalasjon på maskinene sine.
Derfor denne siden og dette tiltaket!